Cryptocurrency liefhebbers zullen hebben gemerkt dat alle markten worden gehavend. Volatiliteit is een integraal onderdeel van deze industrie, maar de reden voor de huidige verkoop wordt volledig veroorzaakt door iets anders. De curator van Mt. Gox is bezig met het liquideren Bitcoin Revolution van activa ten behoeve van de slachtoffers van de beurs. Helaas blijkt hij deze munten via de reguliere beurzen te verkopen en de prijs te verpletteren.

De Mt Gox Trustee
Het is goed om het debacle van Mt. Gox eindelijk tot een einde te zien komen. Meer specifiek heeft de curator de nodige fondsen toegewezen om alle slachtoffers van deze beurs terug te betalen. Dankzij de huidige Bitcoin-prijs zijn er minder munten nodig om dit mogelijk te maken. Tegelijkertijd is de verkoop van Bitcoin tegen de huidige prijzen ook problematisch. Zoals iedereen kan zien, tankt de prijs juist door deze grote uitverkoop.

Het is goed om het debacle Bitcoin Revolution

Het blijkt dat in totaal 40.000 BTC snel geliquideerd moet worden. Dat is een flinke brok geld, dat moet worden opgekocht door particulieren en investeerders. Het verkopen van deze hoeveelheid Bitcoin op de open markt in grote partijen is niet de juiste aanpak. In Bitcoin Revolution Ervaringen – is betrouwbaar of oplichterij? feite is het een van de grootste fouten die de trustee van Mt. Gox kan maken. Door dit te doen, crasht deze ene persoon effectief de hele cryptocurrency markt.

Voor iedereen die Bitcoin of altcoins in zijn bezit heeft, is dit geen goed nieuws. Terwijl iedereen Mt. Gox achter zich wil laten, is deze uitverkoop niet de juiste weg. Er zijn tal van andere opties om dit geld te verkopen zonder de algemene prijzen te verstoren. Verschillende dienstverleners zijn zelfs bereid om in dit opzicht te helpen. Tot nu toe valt hun advies in dovemansoren, want de trustee van Mt. Gox doet gewoon wat hij het beste vindt.

Doelbewust de Bitcoin Prijs verpletteren
Hoewel Kraken bij de verkoop hulp heeft aangeboden, is hun verzoek overduidelijk genegeerd. Het bedrijf heeft een dark pool waar mensen grote hoeveelheden kunnen kopen en verkopen die de open marktprijzen niet verstoren. Bovendien kunnen de fondsen gemakkelijk www.forexaktuell.com/nl worden verkocht via een veiling en netto nog meer geld. Om de een of andere reden is de trustee van Mt. Gox ook dat idee niet eens onderhoudend. Het is een zeer verontrustende benadering en toont een gebrek aan respect voor het cryptocurrency ecosysteem als geheel.

Een dergelijke crash van de Bitcoin-prijs is volstrekt onaanvaardbaar. Het is onduidelijk waarom deze aanpak is gekozen, hoewel het alle kenmerken van kwaadaardige bedoelingen heeft. Dit is de snelste manier om de slachtoffers van Mt. Gox terug te betalen. Deze mensen hebben echter jaren gewacht om hun geld terug te zien, dus een paar dagen of weken extra maken geen verschil. Een goede aanpak is op dit punt gerechtvaardigd, maar tot nu toe is de schade al aangericht.

Het zal interessant zijn om te zien hoe dit alles zich afspeelt. Vooralsnog is de trustee van Mt. Gox snel een van de meest afkeerbare personen in de cryptocultuur aan het worden. Zijn benadering laat veel te wensen over en het lijkt erop dat het er helemaal niet beter op wordt. Er vliegen geruchten de ronde hoe dit een zet is die wordt georkestreerd door overheden die goedkope bitcoins willen opscheppen. Een interessante gedachte, maar nep nieuws tot het tegendeel bewezen is