Crypto-analisten over Bitcoin-recordrun: ‚Bulls zijn nog steeds in volle kracht‘

Experts zien geen echte reden voor de marktleidende cryptocurrency om zich op korte termijn terug te trekken.

In de afgelopen 24 uur is Bitcoin (BTC) in staat geweest om bijna naar $50.000 te klimmen, grotendeels dankzij de investering van $1,5 miljard van deze week van de innovatieve automaker Tesla. Hoewel dit betekent dat de marktleidende cryptocurrency nu al meer dan 100% boven Crypto Cash zijn vorige recordhoogte van iets minder dan 20.000 dollar is geklommen, die in 2017 werd gezet, heeft de crypto-handelaar onder het pseudoniem „Cheds“ er vertrouwen in dat de huidige run nog hoger zal doorgaan.

„Ik denk dat veel mensen hier hopen op een plafondformatie, of zichzelf op zijn minst wijsmaken dat die er moet komen omdat de prijs zo snel zo sterk is gestegen,“ vertelde de expert met een focus op technische analyse aan Cointelegraph.

In december 2020 was de bitcoin de $19.892 van 2017 voorbijgestreefd, gevolgd door een dramatische stijging naar $41.981 in januari 2021. Na een korte retracement, trok de crypto-marktleider vervolgens aan naar een nieuw hoogtepunt van $48.911 op 11 februari.

„Naar mijn mening zijn de stieren nog steeds in volle kracht, met elke dag nieuwe berichten over verdere belangstelling van institutionele beleggers en een toenemende vraag, die de huidige stijging zal blijven aanwakkeren,“ zei Cheds. Meer mainstreamspelers stappen momenteel in Bitcoin. Softwaremaker MicroStrategy bijvoorbeeld was tot voor kort met een investering van 1 miljard dollar de grootste investeerder uit het bedrijfsleven, maar autofabrikant Tesla valt nu die eer te beurt. Sindsdien hebben echter veel andere bedrijven geïnvesteerd in de crypto-marktleider.

Hij doelt op het recente nieuws dat Canada gisteren

„Als sommige mensen denken dat Bitcoin nu zal dalen vanwege de nieuwe Canadese Bitcoin ETF of het Chinese Nieuwjaar, dan is dat gewoon een excuus dat ze nodig hebben omdat ze toch willen verkopen,“ zoals de expert de onheilsprofetieën van critici classificeert. Hij doelt op het recente nieuws dat Canada gisteren het eerste Noord-Amerikaanse bitcoin indexfonds heeft goedgekeurd.

„Gisteren raakten we een nieuwe recordhoogte op 49.000 dollar,“ zoals handelaar CryptoWendyO het optimisme van haar collega herhaalt. „Maar we hebben moeite om de grens van 50.000 dollar te bereiken,“ vervolgt ze. Waaraan zij echter toevoegt:

„De 50.000 is onvermijdelijk, maar in het weekend moeten we voorlopig de US$44.700-zone in de gaten houden, tenzij we een tweet van Elon Musk krijgen die #Bitcoin naar US$54.000 katapulteert.“

De Tesla CEO was de afgelopen dagen weer aan het „tweeten“ over cryptocurrencies, maar hij was de laatste tijd vooral Dogecoin (DOGE) aan het opstoken.